astrodesvern.oad@gmail.com

dimarts, de gener 15, 2008

Observació - 20080113.

El diumenge 13 de gener, en Josep Miquel va observar el planeta Mart des de casa seva. Té un petit refractor de 60 mm. i Mart amb una magnitud sde -1.1 era un caramel prou llaminer. Va fer un parell de fotografies a les 19:30 UT, utilitzant una càrema Sony DSC W 80 de 3 Mp. muntada sobre trespeus i fent la fotoragia directa de l'ocular del telescopi (de 12.5 mm.). Tal com diu en Josep Miquel "va ser tot un show".

Fotografia d'en Josep Miquel sense processar.

Bé, partint de la fotografia, diríem que "tant soroll per no res", però res més lluny, ans el contrari. Hem de saber valorar l'esforç i la tenacitat d'en Josep Miquel, ja que és molt difícil poder fer un bon resultat amb el telescopi modest que té i el mitjans utilitzats.
Un cop dit això, hem de recordar que fer una fotografia astronòmica no només és prémer el disparador, sinó que després tenim una bona estona de tractament i processat digital de la fotografia. Això és el que m'he permès de fer amb aquest Mart d'en Josep Miquel, i com podem veure el resultat millora considerablement. Si hagués disparat amb 1/3 menys de d'exposició i la càmera guardés la fotografia en RAW i no amb un JPG massa agressiu, de ben segur que hauríem pogut tenir algun petit detall de la superfície del planeta.
Així doncs Josep Miquel, has fet una bona feina, millor de la que et pensaves, no?

Fotografia d'en Josep Miquel amb un senzill processat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.